Commercieel gebouw te HASSELT (3500)

€ 2.250.000

Algemeen
Prijs
:
€ 2.250.000
Kadastraal inkomen
:
€ 15.518
Aantal badkamers
:
2
Adres
:
Diesterstraat 10-14, 3500 HASSELT
Bewoonbare opp.
:
970 m²
Grondoppervlakte
:
362 m²
Voorgevel
:
18 m
Omschrijving

Te Koop: Architecturaal pareltje met veelzijdige bestemmingen, gelegen Diesterstraat Hasselt centrum.

Kenmerken van het pand:

Dit uniek en ruim commerciële pand met een multi-functionele invulling bestaat uit een winkelruimte, een atelier en een penthouse. Oorspronkelijk gebouwd in 1970, onderging het gebouw in 2008 een ingrijpende verbouwing waarbij moderne architectuur harmonieus werd gecombineerd met authentieke historische elementen. Het volledige ontwerp is van de hand van modeontwerper stijn Helsen die zijn activiteit verhuisde naar Helsen tailors Kapelstraat 15. Het volledige gebouw heeft smeedijzere ramen met een hoge prachtige draaideur. het Volledige facade en de zuilen binnen in de winkel zijn bezet met Italiaanse Travertin. Het resultaat is een werkelijk uitzonderlijke ruimte die aan elke hoek en zijde karakter uitstraalt.

Dit uitzonderlijke gebouw, gelegen in de commerciële binnenstad in een recent heraangelegde straat, biedt een uitstekende kans voor zowel investeerders als ondernemers.

Indeling:

·        Winkelruimte met inpandige trappenhal: ongeveer 600 m², ideaal voor een boetiek, galerie of showroom.

·        Verdieping 2: atelier: 123 m², perfect voor creatief werk of als kantoorruimte.

·        Verdieping 3: penthouse: 123 m², volledig ingericht en voorzien van alle comfort. Dit pand kan onderhevig zijn aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor niet-residentiele gebouwen. Consulteer voor meer info de website van het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap via https://www.energiesparen.be/nr/renovatieverplichting.

·        Ruime kelder

Gezien het volume en de verschillende bestemmingen alsook de privé-inkom, is een opsplitsing in verkoop bespreekbaar.  Meer info via MCA-Vastgoed.

Specificaties:

Gelijkvloers en 1e Verdieping: beide verdiepingen zijn bestemd voor commerciële activiteiten. Dankzij de royale oppervlakte zijn deze ruimtes ideaal voor diverse doeleinden zoals kantoren, winkels, showrooms, architectenbureau of andere commerciële ondernemingen. Grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en zichtbaarheid vanaf de straat.

2e Verdieping: Via een eigen inkom(hal) bereikt u de tweede verdieping.  Deze 2e verdieping is momenteel ingericht als atelier. Deze ruimte biedt talloze mogelijkheden voor creatieve beroepen, kleine productieactiviteiten of kan eenvoudig worden omgebouwd naar een kantoorruimte.  Lift aanwezig.

3e Verdieping (Penthouse): Het penthouse met terras op de derde verdieping is een luxe woonruimte die rust en comfort biedt. Met een prachtig uitzicht over de stad en een modern design, is dit de perfecte woonplek of een pied-à-terre. Lift aanwezig.

Extra troeven:

·        Locatie: Gelegen in een dynamische en heraangelegde straat, tussen TOPS (kapsalon) en PREGO (Life Style Store kleding + horeca) en omringd door diverse exclusieve winkels zoals Balo, Vinca Bloemen, Juwelier Franssen, Helsen Ladies, Bulthaup, Heleven ...

·       Indrukwekkende voorgevel

·        Veelzijdigheid: De verdiepingen, met veelzijdige bestemmingen, kunnen apart of samen worden gebruikt, wat zorgt voor maximale flexibiliteit en/of rendement.  Momenteel is er geen horeca-bestemming, dit kan wel worden besproken.

·        Aparte inkom: Scheiding tussen commerciële en residentiële ruimtes voor extra privacy en functionaliteit of flexibiliteit in gebruik.

·        Dit pand is een unieke kans om te investeren in een veelzijdig gebouw met zowel commerciële als residentiële mogelijkheden.

·        Ruime indeling: Ideaal voor ondernemers, kunstenaars of investeerders die op zoek zijn naar een multifunctionele ruimte met charme en karakter.

Momenteel bieden wij enkel het commercieel gedeelte ook te huur aan.

Voor meer informatie of wenst u een bezichtiging, neem contact op met MCA-Vastgoed, kantoor gelegen Kapelstraat 21 Hasselt centrum of bel naar 0485 34 56 71.

Een mail naar marleen@mca-vastgoed.be wordt ook steeds beantwoord.

Financiële Info
Energie certificaat
EPC No.20240516-0006918340-NR-1


Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Niet van toepassing
Verkavelingsvergunning
:
Niet van toepassing
Bestemming
:
Woongebied met een culturele, historische en/of esthetische waarde
G-score
:
Klasse A
P-score
:
Klasse A
Erfgoed
:
Inventaris van archeologische zones
Comfort
Verwarming
:
Airconditioning
Type dak
:
Niet meegedeeld
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Lift
:
Ja
Keuken
:
Volledig ingebouwd
Comfort binnen
:
Airconditioning, Alarm
Comfort buiten
:
Atelier
Indeling
Lasten
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat